Yeni ehliyetler yurtdışında geçerli mi? sorusu, son zamanlarda en çok merak edilen sorularından bir tanesi. Bildiğiniz gibi 1 Ocak 2016 yeni ehliyet yasası ile; sürücü belgesi sınıfları, geçerlilik süreleri, sürücü belgesi alacaklarda aranacak yaş, deneyim ve hükümlülük şartları yeniden belirlendi ve eski yeni sürücü belgeleri, yeni çipli ehliyetler ile değiştirilmeye başladı!
Dolayısıyla yurtdışında yaşayan ehliyet sahibi vatandaşlar da, yeni çipli ehliyetler yurtdışında geçerli mi? Yeni ehliyetler yurtdışında değiştirilebilir mi? Yurtdışında ehliyet yenileme işlemi yapılabilir mi? Yeni ehliyetler yurtdışında geçerli mi?… gibi soruları yöneltmeye başladı. Yeni ehliyetler konusunda İnternet üzerinde çok fazla bilgi kirliliği olduğu için, bu konuda en çok merak edilen soruların cevaplarını sizlerle paylaşmak istiyorum…
POLONYA’DA İKİNCİ EL ARABA ALMA
Polonya’da araba almak isteyenlerden gelen soruların başında, ikinci el araba alma işlemleri nelerdir? geliyor. Dolayısıyla sizlerle mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde Polonya’da araba alma işlemleri konusunda detaylı bilgiler paylaşmak istiyorum… Sizlerden gelen soruların başında Polonya’da araba alma hakkında olsa da, maalesef bu konu hakkında doğru düzgün bilgi veren Türkçe site…
Yeni Ehliyetler Yurtdışında Geçerli Mi?
1 Ocak 2016 yeni ehliyet yasası ile beraber, yeni nesil ehliyetler toplamda 84 ülkede geçerli olacak. Ancak maalesef bazı İnternet sitelerinde yer alan eksik haberler, özellikle de yurtdışında yaşayan kişileri yanlış yönlendiriyor… En son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; şu anda elinizde bulunan eski ehliyetiniz ile yeni çipli ehliyetler arasında –yurtdışında geçerlilik bakımından– hiçbir fark yoktur! Eski ehliyetler yurtdışında zaten 6-12 ay arasında kullanılabiliyordu ve bu sürenin sonunda ise bulunduğunuz ülkede ehliyet sınavına girmek durumunda kalıyordunuz. Yeni ehliyetler için de bu durum aynen devam ediyor.
YURTDIŞINDA EHLİYET GEÇERLİLİĞİ
Yurtdışında araç kullanırken Türkiye’den almış olduğunuz ehliyetinizi 6 aylık süre içinde kullanabilirsiniz. 6 aylık sürenin sonunda ya Türkiye’ye giriş-çıkış yapmak zorundasınız ya da bulunduğunuz yabancı ülkede ehliyetinizi yenilemek durumundasınız… Yurtdışına turist olarak çıkmanız durumunda 6 aylık süreyi aşmayacağınız göz önünde bulundurulursa, ehliyetinizin yenilenmesine…
Medyada çıkan haberler ise, Türk ehliyetleri Avrupa’da da kullanılabilecek ve o ülkenin ehliyeti ile değiştirilebilecek algısı yarattı. Ancak söylediğim gibi hali hazırda kullanılan Türk ehliyetleri ile yeni basılacak ehliyetler, Avrupa’nın neredeyse tamamında, ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 6 ay ile 12 arasında sınırlı kullanıma izin veriyor. Bu tarihten sonra ise, o ülkenin ehliyet sınavlarına girip başarılı olmalı ve o ülkenin ehliyetini almanız gerekiyor.
Yurtdışında Ehliyet Değiştirme İşlemleri
Yeni ehliyetler çıktı ve şimdi de eski ehliyetleri değiştirme telaşı başladı. Peki yurtdışında ehliyet değiştirmek mümkün mü? derseniz eğer, maalesef cevap HAYIR!
Yeni çipli ehliyetler, yurtdışına posta yoluyla gönderilemediği için, başvurular sadece Türkiye’den yapılabiliyor. Yani Yurtdışında konsolosluk ile ehliyet değiştirmek artık mümkün değil. Aynı şekilde kaybolan veya yıpranan ehliyetleri de artık konsolosluklardan değiştiremiyorsunuz. Konsolosluk tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:
Ülkemizin kabul ettiği Karayolu Trafiği Konvansiyonu ile bu Konvansiyonu tamamlayıcı Avrupa Anlaşması hükümleri kapsamında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştır. Bu çerçevede, sürücü belgesi sınıfları, geçerlilik süreleri, sürücü belgesi alacaklarda aranacak yaş, deneyim ve hükümlülük şartları yeniden belirlenmiş ve yeni sürücü belgeleri 01/01/2016 tarihinden itibaren düzenlenmeye başlamıştır.
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, sürücü belgesi müracaatlarının alınması, kişiselleştirilmesi ve ilgililerin adreslerine posta yoluyla gönderilmesine ilişkin usul ve esaslara ait bir Uygulama Talimatı yayımlanmıştır.
Uygulama Talimatına göre, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren eski tip sürücü belgesi düzenlenmeyecektir.
31 Aralık 2020 tarihine kadar değiştirilmeyen eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacaktır.
Sürücü belgesi yurt dışı adresine gönderilemeyeceğinden, müracaatlarda yurt dışı adresi kabul edilmeyecektir.
Yabancı sürücü belgelerinin ülkemiz sürücü belgesine dönüştürülmesi taleplerinin doğrudan ülkemizdeki trafik tescil birimlerine yapılması gerektiğinden, dış temsilciliklerimize yapılan ve alınan müracaatlar kabul edilmeyecektir!!!
Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca, bundan böyle dış temsilciliklerimizce kayıp ve yıpranma nedeniyle sürücü belgesi yenileme başvurusu alınmayacaktır.
POLONYA’DA EHLİYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Polonya‘da araç kullanmak istiyorsanız eğer, var olan ehliyetinizi Polonya‘da ilgili birime başvurarak değiştirmelisiniz. Polonya’da ehliyet başvurusu nasıl yapacağınızı sizlere detaylıca açıklamak istiyorum… Bu arada en yakın zamanda Polonya ehliyet sistemi ve Polonya’da ehliyet kursu hakkında oldukça detaylı bir yazı sizleri bekliyor olacak. Açıkçası bugüne kadar. yeni ehliyetler…
Uluslararası Ehliyet Almaya Gerek Var Mı?
Yeni ehliyetler’in sağladığı en büyük avantaj, Yunanistan gibi bazı ülkelerde araç kullanmak isteyenlerin, artık TURİNG Kurumu tarafından verilen Uluslararası ehliyet alma zorunluluğunun ortadan kaldırmasıdır. 1 Ocak 2016 tarihine kadar Uluslararası ehliyet almak zorunda kalanlar, yaklaşık 450 TL civarındaki Uluslararası ehliyet ücretini ödemek zorunda iken, şimdi 15 TL ödeyerek yeni ehliyet alabiliyor.
Yeni ehliyetler 84 ülkede geçerli olduğundan dolayı, geçerli olduğu ülkelerde uluslararası sürücü belgesi’ne ihtiyacınız olmayacak. Dolayısıyla artık Uluslararası ehliyet almak zorunda değilsiniz.
Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Gerekli Belgeler Neler?
1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren yeni ehliyetler yasasına göre ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücüler, Sürücü Randevu Sistemi üzerinden alacakları randevu ile beraber, Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürlüklerindeki işlemlerini yapabilecekler.
- 2 adet 5×6 ebadında arkası beyaz biometrik fotoğraf sahibi olmalısınız.
- Artık kimse ömür boyu ehliyet sahibi olamayacak! Aile hekiminize veya herhangi bir özel hastaneye gidip ehliyet almanızda bir mahsur olmadığına dair sağlık raporu almanız gerekiyor. Belirtmekte yarar var B sınıfı ehliyet için 10 senede bir, E sınıfı ehliyet için ise 5 senede bir sağlık raporu almak zorundasınız. ÖNEMLİ: Aile hekiminiz, size vereceği sağlık raporuna fotoğraf da yapıştıracağı için, hekime giderken mutlaka yanınıza fotoğraf da almayı unutmayın.
- Herhangi bir vergi dairesine veya kamu bankasına 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin yatırıldığına dair makbuz almalısınız… ÖNEMLİ: Yeni ehliyetleri almak için bankaya toplamda 15 lira yatırılması gerekiyor. Ancak bazı bankalar, ilgili kurumla anlaşmaları olmadığı için, az önce yazdığım gibi, yalnızca 13 lirasını alıyor, kalan 2 liranın ise başka bir bankaya yatırılması gerekiyor. Ancak bazı bankalar ise, hem Maliye Bakanlığı hem de Vakıf ile anlaşmalı olduğu için 15 liralık ödemenin tamamını alabilliyor. Dolayısıyla bankadan bankaya dolaşmak zorunda kalabiliyorsunuz.
- Bu bankalar 15 TL’nin tamamını alabiliyor: Akbank Aktif Yatırım Bankası Albaraka Türk Katılım Bankası Anadolubank Finansbank ING Bank Kuveyt Türk Katılım Bankası Şekerbank Tekstilbank Türkiye Finans Katılım Bankası Halk Bankası Vakıflar Bankası Türk Ekonomi Bankası (TEB)
- Bu bankalar sadece 13 TL kabul ediyor: Ziraat Bankası Türkiye İş Bankası Yapı ve Kredi Bankası Garanti Bankası HSBC Denizbank Citibank Ziraat Katılım Bankası Alternatifbank Arap Türk Bankası Burgan Bank Fibabanka Odea bank a.ş. Turkishbank Turkland Bank
- 2 adet 5×6 ebadında arkası beyaz biometrik fotoğraf sahibi olmalısınız.
- Tüm evrakları tamamlandıktan sonra ise, Sürücü Randevu Sistemi üzerinden online randevu almalısınız. Randevu sırasında sizden istenen mail adresine bir onay kodu gönderilecek. Onay kodunun çıktısı ve hazırladığınız evraklar ile birlikte randevu saatinizden 15 dakika önce randevu aldığınız Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü’ne gitmelisiniz.
- Randevunuza giderken yanınıza Pasaport ya da Nüfus cüzdanınızı da almalısınız. Randevunuz sırasında fotokopisi alınacaktır.
- Ve tabi ki halihazırda var olan ehliyetinizi, de yanınıza almalısınız. Ayrıca randevu sırasında kan grubunuzu da söylemelisiniz.
- Bu arada belirtmekte yarar var; yeni ehliyet başvurusunu istediğiniz herhangi bir ilden veya Türkiye’nin herhangi bir ilçesinden ikametgah sıkıntısı olmaksızın yapabilirsiniz.
- Yeni ehliyetler’i bir an önce almak isteyenlerden dolayı Trafik Şube Müdürlüklerinde çok fazla yoğunluk olduğu söyleniyor. Ehliyet değiştirmek için 5 yıl süreniz var. Yeni ehliyetler’inizi değiştirme işlemi 01-01-2016’da başlayacak ve en son 31-12-2020 tarihine kadar devam edecek. Dolayısıyla acele etmenize gerek yok 🙂
Randevunuz sırasında parmak izi kaydınız da alınıyor. Toplamda 15 – 20 dakika içerisinde yeni ehliyet başvurunuzu tamamlayabiliyorsunuz. 7 – 15 gün içerisinde ise yeni ehliyetiniz, vermiş olduğunuz adresinize ücretsiz bir şekilde gelmiş olacaktır. Bu süreçte ise size geçici ehliyet yerine geçen 1 sayfalık bir belge de verilecektir. Yeni ehliyetler için gerekli belgeleri ayrıca buradan da inceleyebilirsiniz.
DÜNYANIN EN SIKIŞIK TRAFİĞİ VE POLONYA ŞEHİRLERİ
Özellikle de araç sahibi olanların en büyük sıkıntılarının başında trafik sıkışıklığı konusu gelir. Bir de aracınızı dünyanın en sıkışık trafiği ne sahip bir şehrinde kullanıyorsanız eğer, eminim bu duruma zaten alışkınsınızdır. Trafik sıkışıklığından araç sahipleri kadar etkilenmeseler de, benzer bir durum yayalar için de geçerli… Her yıl çeşitli araştırma kuruluşları tarafından. yeni ehliyetler…
Yeni Ehliyetler İle Beraber Neler Değişti?
Açıkçası Avrupa’da ve Polonya’da yaya olmak yada araba kullanmak gerçekten güvenli diyebilirim. Araç sürücülerinin -istisnalar dışında- yayalara ve diğer araç sürücülerine karşı oldukça saygılı ve sabırlı davrandıklarına mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Hatta en büyük klişelerden birisi de “yaya geçidine adım atar atmaz arabaların durmasıdır” sanırım 🙂
Yeni ehliyetler ile beraber aynı zamanda ehliyet kursları için de belirli düzenlemeler getirildi. Bunlardan en önemli olanı da teorik sınavlarda artık trafik adabı sorularının da sorulacak olmasıdır. Umarım bu sayede trafikte daha saygılı bir nesil yetişir…
- Peki yeni ehliyetler’de yapılan değişiklikler neler?
Yeni ehliyetlerde sahteciliğin önüne geçilmesi için güvenlik unsurlarına çok önem verilmiş. Yeni ehliyetler, fiziki olarak AB ülkelerinde kullanılan sürücü belgesine uygun olarak hazırlandı. Polikarbonat malzemeden lazer baskı ile üretilecek sürücü belgeleri, özel renk ve mikro harfler içeren karmaşık bir tasarıma sahip. Tarama, baskı ya da kopyalama yoluyla kartın taklit edilmesinin önüne geçilebilmesi amacıyla da kartın içerisinde, ultraviyole ışığa tutulduğunda görülen yazı ve şekiller bulunacak.
Fotoğraf, karta lazer baskı ile işlenecek. Fotoğrafın değiştirilmesi ya da üzerinde oynanması engelleyebilmek amacıyla da fotoğraf üzerinde oynamaya veya kopyalamaya karşı özel hologram bulunuyor. Fotoğrafın olduğu kısmın arka planında güvenlik tasarımı yer verilmiş. Kartta ısıya dayanıklı renk geçişli mürekkep, değişken lazer görüntüler, ultraviole floresan mürekkep, renk değiştiren baskı, arka planda dijital su izi, kızıl ötesi ya da fosforlu boya, kabartama harf, sembol ve şekiller de bulunuyor.
- Peki yeni ehliyetler ile beraber kurallarda ne gibi değişiklikler yapıldı?
Yeni ehliyetler ile beraber, ehliyet kategorileri de değişiyor. Türkiye’de yaklaşık 23 Milyon kişinin sürücü belgesi bulunuyor ve 23 Milyon vatandaşın ehliyeti zamana yayılarak 5 yıllık bir süre değiştirilecek. Yeni ehliyetler’inizi değiştirme işlemi 01-01-2016’da başlayacak ve en son 31-12-2020 tarihine kadar devam edecek.
- Yeni ehliyetler’in ön yüzünde kişisel bilgiler bulunuyor. Arka yüzde ise belge sahibinin kullanmaya yetkili olduğu araç ya da araçların kategorisi ile her bir kategori için belgenin geçerlilik tarihi yer alıyor.
- Yeni ehliyet almak isteyen adaylar ise, direksiyon aşamalarını geçtikten sonra 2 yıl boyunca staja tabi tutulacak. Aday, 0.20 promil alkollü yakalanması, kırmızı ışığı ihlal etmesi, sağa dönüşlerde yayaya yol verme kuralını üç kez ihlal etmesi halinde 75 ceza puanını doldurmuş olacak. 75 ceza puanını doldurduğu için ehliyeti alınacak olan kişi, ehliyet almak için tekrar sürücü kursuna müracaat edecek. Aday, kurstan önce de psikoteknik testine tabi tutulacak.
- Direksiyon sınavlarında stop etmek hakkı 2’ye yükseltildi. Direksiyon sınavları 30 dakika sürmekteydi; ancak bu süre 35 dakikaya yükseltildi. İlk 5 dakikasında adayın heyecanını yenmesi için araç tanımayla ilgili sorular sorulacak.
- Teorik sınavlarda artık trafik adabı soruları da sorulacak. Toplam 50 soru sorulan ve 60 dakika süren ehliyet sınavının uygulamasında değişiklik yapılmadı.
- 2016 yılı itibariyle isteyen sürücü adayı otomatik vitesi için başvuruda bulunabilecek. Ayrıca ders ve sınavı otomatik vitesli araçta gerçekleştirilecek. Fakat ehliyet belgesiyle manuel araç süremeyecek.
- Ehliyet belgeleri Avrupa standardına uygun olduğu için yurt dışında yaşanan problemlerin önüne geçilecek. Ehliyet sınavı için eğitim düzeyi değişmemiş ve ilkokul mezunları başvuruda bulunabilecek.
- Sürücü kursları için de taban fiyat uygulaması geldi. Her ilde kurulan komisyonlar o ilin sosyo-ekonomik durumuna göre fiyat belirleyecek. Ayrıca pazarlık söz konusu olmayacak. Ders saati ücretlerini kurslar tarafından değil, belirlenen 7 kişilik komisyonlar tarafından o illerin koşullarına ve maliyetlerine göre belirlenmesi, her sürücü kursu tarafından belirlenen farklı fiyatlar yerine ilin koşullarına göre sabit fiyatların getirilmesi olumlu görünmektedir.
- Sürücü kurslarının kendi adaylarına ön sınav yapmasının önü de açıldı. Sürücü adayı sınava tam olarak hazır olduğunda MEB tarafından resmi sınavın yapılacak.
- Sınavlarda durumu şüpheli görülen kişilere, Alkol ve uyuşturucu madde kontrolünün yapılması, sınavlarda özellikle sakinleştirici mahiyetinde uyuşturucu madde alanların da önüne geçilmiş olacak.
- Ehliyetlerin sınıfları değişti ve yeni eklemeler yapıldı. Eskiden B sınıfı herkes minibüs kullanabiliyordu. Artık böyle olmayacak. Bunun yanında özellikle römorkla yük taşımacılığı yapacak araçlar için de birçok değişiklik var.
- 1 ocak 2016 tarihi itibariyle ilk defa ehliyet belgesi alacak tüm adaylar, stajyer sürücü kabul edilecek.
- M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl,
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir.
Yeni ehliyetler ile birlikte hayata geçen ceza puanları
- Trafikte seyrederken telefonla konuşmak : 10 Ceza puanı
- Kırmızı ışıkta geçmek : 20 Ceza puanı
- Emniyet kemerini bağlamamak : 15 Ceza puanı
- Hız sınırını aşmak : 10 Ceza puanı
- Muayenesiz araç kullanmak : 10 Ceza puanı
- Park yasağına uymamak : 20 Ceza puanı
- Yayaların geçiş üstünlüğü olan yerlerde, yayalara izin vermemek : 20 ceza puanı
- Şerit izleme kurallarına uymamak : 20 Ceza puanı
Yeni ehliyetler ile birlikte sürücü belgesinin iptal olacağı durumlar
- Üç kez trafik ışıklarının ihlal edilmesi,
- Hız limitlerinin üç defa ihlali,
- Sağa- sola, dönel kavşaklarda yayalara, bisiklet kullanıcılarına geçiş hakkının 3 defa ihlal edilmesi,
- Okul geçitlerinde öğrenci geçişlerinin ihlal edilmesi,
- Emniyet kemerinin 3 defa takılmaması,
- 0.20 promil alkol ile yakalanmak,
- Ölümle sonuçlanan trafik kazalarında asli kusurlu olmak.
POLONYA’DA EV KİRALAMA | POLONYA EV KİRALARI
Polonya’ya her ne amaçla gelmiş olursanız olun, temel barınma ihtiyacınızı bir şekilde karşılamanız gerekecektir. Özellikle Polonya’da öğrenci olmanın en büyük avantajlarından birisi, sizlere üniversite tarafından sunulan uygun fiyatlı yurt olanaklarıdır. Ancak Polonya’da öğrenci olmayanlar, Polonya’da öğrenci yurtlarından sıkılanlar, Polonya’da aile kuranlar… yeni ehliyetler…
Yurtdışında Ehliyet Almak Zor Mu?
Sizlerden gelen soruların başında Avrupa’da yaşayanlar Polonya’da ehliyet değiştirebilir mi? ya da Ehliyet almak için Polonya’ya gelinir mi? oluyor. Özellikle de Polonya yakınlarında, yani Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre gibi ülkelerde Türk ehliyetlerini değiştirmek çok zor. Bunun için bulunduğunuz ülkenin sınavına girmek zorundasınız. Açıkçası durum Polonya için de aynı. Ancak Polonya’ya ehliyet değiştirmek için gelmek istiyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken en önemli şey; Oturum Kartı sahibi olmanızdır.
POLONYA OTURUM KARTI | POLONYA OTURUM KARTI
Çok önemli; ancak maalesef detaylı bilgi bulunamayan bir diğer önemli konu olan Oturum Kartı | Oturum İzni meselesini bu yazımda sizlerle paylaşmak istiyorum. Belirtmem gerekir ki Oturum Kartı | Oturum İzni için Türkiye’de herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok, Polonya‘ya geldikten sonra bu işleme başlamanız gerekiyor. Polonya oturum izni… yeni ehliyetler…
Avrupa’ya göç eden gurbetçiler, Türkiye’den almış oldukları ehliyetlerini yaşadıkları ülkede değiştirmek istiyorlar. Avrupa Birliği yasaları gereği sadece AB üyesi ülkelerin vatandaşları, kendi ülkelerinden almış oldukları ehliyetleri yine başka bir AB ülkesinde değiştirme hakkına sahipler. Türkiye henüz AB üyesi olmadığı için maalesef Türk ehliyetlerini kendi yaşadığınız ülke dışında değiştirmeniz mümkün değil. Dolayısıyla eğer Türk ehliyetlerinizi Polonya’da AB uyumlu ehliyetlerle değiştirmek istiyorsanız eğer, şu anda yaşadığınız AB ülkesinin ehliyetine sahip olmanız gerekiyor.
Önümüzdeki günlerde yayımlamak için hazırladığım Polonya’da Ehliyet Kursu Hakkında Her Şey! başlıklı yazımda, bu konu hakkındaki tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz.
Polonya’dan Türkiye’ye Araba Götürme
Yurtdışından Türkiye’ye araba getirmek kolaylaştı. Ancak yine de akıllarda net olamayan bazı sorular da yok değil. 13 Ekim 2015 tarihinde resmi gazetede yayımlanan yeni yasaya göre, yurtdışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının, Türkiye’de kalış süresi 6 aydan 24 aya çıkarıldı. Yine bu konu da çok detay içerdiği için, önümüzdeki günlerde Polonya’dan Türkiye’ye Araç Götürme Hakkında Her Şey! başlıklı bir yazı sizlerle olacak!
Polonya‘ya hangi amaçla gelirseniz gelin hiç fark etmez, bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği‘ne ihtiyacınız oluyor… Varşova büyükelçiliği sayesinde, Türkiye’de yapmanız gereken bir çok işlemi halletmeniz mümkün. Özellikle de pasaport yenileme, oy kullanma, askerlik işlemleri, adres beyanı, evlilik, vatandaşlık gibi birçok işlemi… yeni ehliyetler…
Umarım YENİ EHLİYETLER YURTDIŞINDA GEÇERLİ Mİ? | 2016 ÇİPLİ EHLİYETLER YASASI başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Bu yazıdan arkadaşlarınızı da haberdar etmek için aşağıdaki sosyal paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Polonya hakkında yayımlanan içeriklerden öncelikli olarak haberdar olmak için ABONE OL bölümüne e-posta adresinizi girmeniz yeterli.