Polonya D Tipi Vize İşlemleri Hakkında Her Şey

Ana Sayfa Polonya'da Yaşam Polonya D Tipi Vize İşlemleri Hakkında Her Şey

Polonya D tipi vize nasıl alınır? Polonya D tipi vize için gerekli belgeler neler? Polonya d tipi vize ile seyahat mümkün mü? Polonya’da Erasmus için hangi tip vize almalı? Polonya Erasmus vizesi, Polonya eğitim vizesi..

Polonya’da eğitim alma, gezi yapma ya da çalışma kararı aldıysanız eğer, mutlaka vize alma süreci hakkında araştırma da yapmak durumundasınız. Polonya’ya geliş amacınıza göre de seçmeniz gereken vize türü hakkında bilgi sahibi olmanızda yarar var diye düşünüyorum… Bu amaçla da sizler için Polonya D tipi vize işlemleri hakkında elimden geldiğince detaylı bir yazı hazırladım.

Özellikle Erasmus öğrencilerinden gelen yoğun talep doğrultusunda, Polonya D tipi vize işlemleri hakkındaki bu yazıyı mümkün olduğunca fazla detaylı olması için tekrar güncelledim. Umarım aklınızda soru işareti bırakmayacak bir yazı olmuştur…

Polonya D Tipi Vize İşlemleri

Polonya D Tipi Vize Başvurusu Nerede Yapılır?

 1-   Ankara ve İstanbulda bulunan Polonya konsolosluklarına giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. İstanbul Polonya Konsolosluğu sadece Çarşamba günü vize başvurusu kabul ederken; Ankara Polonya Konsolosluğu sadece Salı günü vize başvurusu kabul ediyor. DİKKAT! Haftada sadece 1 defa vize randevusu vermeleri nedeniyle, birazdan açıklamasını yapacak olduğum VFS GLOBAL isimli aracı firmayı kullanmadan başvurunuzu yapmanız işinizin oldukça fazla uzamasına neden olacaktır!

 2-  VFS GLOBAL isimli aracı firma ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Kısa sürede randevunuzu alabilmeniz ve bir aksilik yaşanması durumda sizlere yardımcı olmaları sebebiyle, vize başvurunuzu VFS GLOBAL aracılığı ile yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bu yüzden yazının devamında vereceğim bilgiler VFS GLOBAL aracılığı ile başvuru yapanlara yönelik olacaktır.

Polonya D Tipi Vize İçin GerekLİ Belgeler

Polonya D tipi vize, Polonya Cumhuriyetinde 3 ay’dan uzun süreli konaklama izni veren vizedir. Ayrıca Erasmus, Lisans, Yüksek Lisans gibi eğitim almak isteyenler ve Polonya’da çalışmak isteyenlerin tercih etmesi gereken vize tipidir.

Aşağıdaki 5 nedenden herhangi biri ya da bir kaçına sahip iseniz Polonya ulusal vize başvurusunu yapabilirsiniz. Hangi amaçla vize almak istiyorsanız, o maddeye tıklayarak gereken bütün bilgilere ulaşabileceğiniz VFS GLOBAL resmi web sayfasına yönlendirileceksiniz.

Bu amaçlardan herhangi biri ya da birkaçını taşımıyorsanız eğer, Polonya D tipi vize size uygun değil demektir! Yukarıda sıralanan amaçlar için hazırlamanız gereken belgeler (Başvuru amacınıza bağlı olarak değişmekle birlikte) ve başvuru formları aşağı-yukarı aynı diyebilirim.

Yukarıda sıraladığım 5 maddenin her biri için gerekli belgeleri, linklerin üzerini tıklayarak elde edebilirsiniz; ancak şu anda sadece ÖRNEK olması amacıyla 3. maddede belirttiğim  Üniversite mezunu/mastır veya doktora dereceli kurslar  ile ilgili gereken belgelerin neler olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum…

  • Vize Başvuru Formu; Türkçe, İngilizce ya da Lehçe dillerinden herhangi biri ile doldurmuş olması gerekiyor. Polonya vize başvuru formunu doldururken, okunaklı ve dikkatlice doldurmanız, tarih yazarak imzalamanız gerekiyor. Formu isterseniz el ile, isterseniz de word-pdf ortamında da doldurabilirsiniz. Polonya D tipi vize başvuru formu nasıl doldurulur diyorsanız eğer, detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.
  • Vize Randevu Belgesi; Polonya D tipi vize başvurunuzu yapabilmek için, öncelikle konsolosluktan veya VFS Global isimli aracı şirketten randevu almalısınız. Randevunun nası alınacağı konusundaki detayları yazının devamında bulabilirsiniz.
  • Üniversite Kabul Mektubu; Polonya D tipi ulusal vize başvurunuzun en önemli belgelerinden birisi de, başvuru yaptığınız üniversiteden veya özel dil okulundan size gönderilecek olan Kabul Mektubudur. Kabul mektubunun orijinal (ıslak imzalı) olması zorunlu değildir ve e-mail çıktısını alarak sorunsuz bir şekilde başvuru evraklarınızın arasına koyabilirsiniz. Bu madde, Polonya D tipi vize işlemlerinizde kilit rol oynayan önemli bir maddedir.
  • Banka Dekontu; Başvuru yaptığınız Üniversitenin veya özel dil okulunun banka hesabına, eğitim ücretinin yatırıldığına dair banka yada posta dekontu çıktısını almalısınız.
  • Noter Onaylı Muvafakatname18 yaşından küçük öğrenciler için anne/baba tarafından imzalanmış, reşit olmayan oğulları/kızları için Polonya’daki eğitimine onay verdiklerini ve tüm masraflarını karşıladıklarını belirtir belge.  
  • Ebeveyn Onay Yazısı (Taahutname); Size sponsor olacak kişiler tarafından imzalanmış, sizin Polonya’daki eğitiminizi maddi manevi desteklediğini gösteren belge. Noter onaylı olması şarttır!!! 
    •  ÖRNEK; “Ben ***’nın velisiyim ve oğlumun/kızımın Polonya *** Üniversitesi’nde / Dil Okulunda 20**-20** Eğitim Öğretim döneminde eğitim görmesini maddi-manevi olarak destekliyorum. Polonya’daki söz konusu Üniversite / Dil Okulu eğitimi için oğlumun/kızımın tüm masraflarını karşılayacağımı beyan ediyorum.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu; Uçak biletinizi satın almasanız bile en azından uçak rezervasyonunu yaptığınızı belgeleyen çıktısını alabilirsiniz. Uçak bileti veya rezervasyonu, D tipi ulusal vize başvurusu için şart değildir!
  • Pasaport Protokolü; Daha önce alınmış pasaport var ise onu da vize başvurusu sırasında sunmak zorundasınız. Bu belgeyi, bulunduğunuz şehirdeki en yakın Tüm İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğinden alabilirsiniz. Yaklaşık 2 gün içerisinde hazırlanıp size verilir. Gerekli Belgeler:
    • Nüfus Cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzun aslı ve fotokopileri ile birlikte
    • Protokol dilekçesi (Müracaatları sırasında şahıslara verilmektedir)
  • Eski Vizeler; Son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri. Eğer yoksa, hazırlamanız gerekmez.
  • Adli Sicil Kaydı; E-Devlet üzerinden veya Adliyeden ücretsiz bir şekilde alınabilir.
  • Askerlik Durum Belgesi; E-Devlet üzerinden veya en yakın Askerlik Şubesinden ücretsiz bir şekilde alınabilir.
  • Pasaport(En az 2 yıl geçerli olması önerilir.) Fotokopisi ile sunulmalıdır. Son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen, Polonya, Amerika ve İngiltere vizeleri varsa fotokopileri sunulmalıdır. Pasaport imzalanmalı ve vize son geçerlilik tarihinden sonra en az üç ay daha geçerli olacaktır. Tahmin ettiğiniz gibi, D tipi ulusal vize işlemleri için olmazsa olmaz maddelerden bir tanesi.
  • Fotoğraf2 Adet, beyaz zemin üzerine, boyutlar: 3.5 x 4.5 cm, son altı ay içinde çekilmiş, başvuru sahibine benzeyen, başvuru sahibinin doğrudan kameraya baktığı bir fotoğraf olmalıdır. Kişi başörtüsüz olacak, ağzı kapalı halde doğrudan kameraya bakacak ve saçları yüzü kapatmayacaktır. Gözlük giyen kişiler için, gözlükler yamuk olmayacak, çerçeve gözün herhangi bir kısmını örtmeyecek, yansımalar mevcut olmayacak.  
  • 1 Yıllık Seyehat ve Sağlık SigortasıTüm AB ülkelerinde geçerli olan 30,000 Euro’luk sağlık sigortası (aslı ve fotokopisi). Poliçe ilk giriş tarihini kapsamalıdır. (1 yıllık sigorta bedeli ortalama 60€’dur) Sigorta poliçesi üzerinde mutlaka ama mutlaka yazması gereken bilgiler:
    • “Eğitim Amaçlı Gidişler İçin Seyahat Sağlık Sigortası”
    • “T.C. Kimlik Numarası”
    • “En Az 30.000 Euro Değerinde”
    • “Tüm Schengen Ülkelerinde Geçerlidir”
  • Lise ya da Üniversite DiplomasıAslı ve fotokopisi, Master öğrencileri için ise Lisans Diploması: Aslı ve fotokopisi.
  • Sertifika ve BelgelerHazırlık okunmuş veya dil kursuna gidilmiş ise bu kursların bittiğine dair bir belge temin edilmelidir. Polonya’da ingilizce hazırlık kursu ya da Lehçe hazırlık kursu alınmış ise, yine bu kursların başarıyla tamamlandığına dair belgeler eklenmelidir.
  • Gelir gösteren belgeler;
    • Taahhutname’de imzası olan kişiler’e ait banka hesap cüzdanlarının fotokopisi ve gelirlerini gösteren belgeler.
    • Bir banka hesabında 35.000 TL ya da muadili bir döviz cinsi olduğunu gösteren banka defteri (son 3 aylık dökümü ile beraber) yada banka yazısı.
    • Şirket sahibi/ ortağı ise şirkete ait faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, vs.. güncel şirket belgeleri. Ayrıca SSK ya da Bağkur dökümü.
    • Ücretli ise, şirketin/kurumun antentli kagıdına yazılmış, görevini belirten çalışma yazısı, maas bordrosu ve SSK dokumu
  • Vize Ucreti: 99 Dolar. (Fiyat zaman içinde değişebilir ve vize reddedilse dahi iade edilmez. Bu miktar TL olarak ödenemiyor)
  • VFS Global Hizmet Ucreti: 130,50 TL (VFS Global ofisindeki vize başvurunuz sırasında sizden 180 TL alınacaktır)

Polonya D Tipi Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Özellikle, Polonya‘ya eğitim almak amacıyla gelecek olan arkadaşlar için, başvuru formunun nasıl doldurulması gerektiği konusunda biraz daha detaya inmek iyi olur sanırım.

NOT: Vize başvurularında biyometri işlemi başladığı için bütün başvurular bizzat başvuru sahipleri tarafından yapılmalıdır.

Yukarıda sıraladığım 5 maddenin her biri için başvuru formunun nasıl doldurulması gerektiğini teker teker yazmak oldukça uzun zaman alacağı için, şu anda sadece ÖRNEK olması amacıyla 3. maddede belirttiğim Üniversite mezunu/mastır veya doktora dereceli kurslar ile ilgili gereken başvuru formunun nasıl doldurulması gerektiğini sizlerle paylaşmak istiyorum…

Tüm başvuru formları bilgisayar ortamında ve başvuru sahibi tarafından doldurulması gerekmektedir. Elle doldurulmuş başvuru formları kabul edilmeyecektir!

Öncelikle VFS GLOBAL’in Vize Başvuru Formu‘nu Türkçe, Lehçe ya da İngilizce dillerinden istediğinizi seçerek bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Biz Türkçe Vize Başvuru Formunu indirelim. Bütün form BÜYÜK harflerle doldurulmalı ve Türkçe karakter içerebilir!

  1. Soyadı; Soyadınız.
  2. Kızlık Soyadı; Evlenmiş bir bayan değilseniz boş bırakabilirsiniz.
  3. Adı; Adınız.
  4. Doğum Tarihi; Gün/Ay/Yıl şeklinde doldurulmalı.
  5. Doğum Yeri; Doğduğunuz şehir.
  6. Doğduğu Ülke; Doğduğunuz ülke.
  7. Sahip Olunan Vatandaşlık; Türkiye’de doğduysanız “Türkiye” yazın.
  8. Cinsiyet; “X” şeklinde kutucuğu işaretleyin.
  9. Medeni Hal; Medeni durumunuz.
  10. Reşit Olmayanlar İçin Ebeveyn Bilgileri; Reşit iseniz boş bırakabilirsiniz.
  11. T.C. Kimlik Numarası; T.C. Kimlik Numaranız.
  12. Seyehat Belgesinin Türü; Pasaport türünüzü seçin. Bordo pasaportunuz varsa “Normal Pasaport”u işaretleyebilirsiniz.
  13. Seyehat Belgesi Numarası; Pasaport numaranızı yazın.
  14. Veriliş Tarihi; Pasaportta yazıldığı şekilde yazın.
  15. Geçerlilik Tarihi; Pasaportta yazıldığı şekilde yazın.
  16. Veren Makam; Pasaportta yazıldığı şekilde yazın.
  17. Başvuru Sahibinin İkamet Adresi ve Elektronik Posta Adresi; İkametinizin bulunduğu şehirdeki adresiniz ve e-mail adresinizi yazın.
  18. Anavatanınızdan Başka Bir Ülkede Mi İkamet Ediyorsunuz?; Başka bir ülkede ikamet etmiyorsanız boş bırakabilirsiniz.
  19. Halen Yapmakta Olduğu Meslek; Herhangi bir meslek grubunda çalışıyorsanız yazın, yoksa ÖĞRENCİ yazabilirsiniz.
  20. Çalıştığınız Şirket Bilgileri (Varsa); Çalışıyorsanız çalıştığınız şirket bilgilerini yazın, yoksa Eğitim aldığınız ÜNİVERSİTE’ye ait bilgilerini yazın.
  21. Seyehat Amacı; Seyehat amacınız başka bir şey değilse EĞİTİM yazın. Aynı zamanda ERASMUS öğrencisi olmak amacıyla vize alıyorsanız DİĞER seçeneğini de işaretleyip, ERASMUS yazın.
  22. Gidilecek Üye Ülke veya Ülkeler; Bu kısmı form’da yazıldığı şekilde bırakın.
  23. İlk Giriş Yapacağınız Ülke; Aktarmalı gidecekseniz eğer, aktarma yapacağınız ülke ya da ülkeleri yazın. Direk Polonya’ya gidecekseniz POLONYA yazın.
  24. Talep Edilen Giriş Sayısı; “Çok Girişli” seçeneğini işaretliyoruz.
  25. Öngörülen Kalış Süresi; Polonya’ya giriş yapacağınız tarih ile çıkış yapacağınız tarihin toplamını GÜN olarak yazın. Örneğin 360 gün.
  26. Son Üç Yıl İçerisinde Alınan Schengen ve Polonya Vizeleri; Son 3 yıl içinde Schengen veya Polonya vizesi aldıysanız yazın. Başvurunuzu destekleyecektir.
  27. Vize başvurusunda daha önce parmak izinizin alınıp alınmadığı; Daha önce vize başvurusu yapmadıysanız boş bırakabilirsiniz.
  28. Gidilecek Ülkeye Giriş İzni; Bu kısmı form’da yazıldığı şekilde bırakın.
  29. Polonya’ya Öngörülen Giriş Tarihi; Vizenizin hangi tarihte başlamasını istiyorsanız o tarihi yazın. Biletinizde yazan tarihten 1 hafta öncesini yazabilirsiniz.
  30. Polonya’dan Öngörülen Çıkış Tarihi; Polonya’dan çıkış yapmak istediğiniz tarihi yazabilirsiniz ya da size okul tarafından gönderilecek kabul mektubub-nda yazan tarihi yazabilirsiniz.
  31. Polonya’dan Davetiye Gönderen Kişi veya Kişilerin Soyadları ve Adları. Davetiye Olmaması Durumunda, Polonya Devletinde Geçici Olarak Konaklanacak Yer / Yerlerin Adresi veya Otel / Otellerin Adı; Size okul tarafından gönderilen kabul mektubunda yazan üniversite bilgilerini yazın.
  32. Davetiye Gönderen Şirket veya Kurumun Adı ve Adresi; Yine aynı şekilde size okul tarafından gönderilen kabul mektubunda yazan üniversite bilgilerini yazın.
  33. Seyahat ve Kalış Masraflarınız Kim Tarafından Karşılanacak; Eğer ERASMUS Hibesi alarak Polonya’ya gidiyorsanız DİĞER seçeneğini seçerek “AB ERASMUS HİBESİ” yazın. Masraflarınızı aileniz karşılayacak ise yine DİĞER seçeneğini seçin ve “AİLE” yazın.
  34. AB, AET veya İsviçre Konfederasyonu Akrabaya Ait Şahsi Bilgiler; 34. ve 35. maddeleri eğer AB, AET veya İsviçre vatandaşı iseniz doldurun, yoksa boş bırakın.
  35. AB, AET veya İsviçre Konfederasyonu Vatandaşı İle Akrabalık Derecesi; 34. ve 35. maddeleri eğer AB, AET veya İsviçre vatandaşı iseniz doldurun, yoksa boş bırakın.
  36. Yer ve Tarih; Eğer Ankara’dan başvuru yapıyorsanız Ankara yazın; ancak İstanbul’dan başvuru yapıyorsanız İstanbul yazın. Tarih olarak da başvuru yaptığınız günün tarihini yazın. Başvuru yaptığınız gün bu kısmı doldurabilirsiniz.
  37. İmza; İmzanızı atın.
  38. İmza; İmzanızı atın.

Polonya D Tipi Vize Randevusu Alma işlemleri

D tipi ulusal vize alma işlemleri için hangi adımları izlemeniz gerektiğini artık biliyorsunuz ve sıra geldi konsolosluk randevunuzu almaya… Bu konu hakkında bilmeniz gereken detayları, daha önce sizlerle paylaşmış olduğum yazımdan okumanızı tavsiye ederim.

polonya vize randevusu almaPOLONYA VİZE RANDEVUSU ALMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Polonya’ya Üniversite eğitimi almak amacıyla, Erasmus değişim programı ile ya da çalışmak için gelin hiç fark etmez, her koşulda vize almak durumundasınız. Eğer gerekli hazırlıklarınızı tamamladıysanız şimdi tek yapmanız gereken Vize Randevusu Alma İşlemlerine başlamak olacaktır. Gelin beraber Vize randevusu alma konusunda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini adım adım…

Diğer Polonya vize işlemleri

D tipi ulusal vize alma işlemleri’nin yanında, Polonya vize işlemleri konusunda sizlerle detaylı bir şekilde paylaştığım diğer yazılarımı da okumak isteyebilirsiniz…

polonya vizesiPOLONYA VİZESİ

Polonya vizesi, prosedür olarak diğer ülkelere nazaran daha kolay alınabilir birvizedir diyebilirim. Polonya vizesi başvurunuzda, evraklarınızın eksiksiz doldurulduğundan ve gerekli tüm evrakların eksiksiz hazırlandığından emin olmalısınız. Aksi halde “ret” cevabı alma olasılığınız yüksek olacaktır. Polonya vizesi, Polonya konsolosluklarından ve Polonya konsoloslukları tarafından..

schengen vize işlemleriPOLONYA C TİPİ SCHENGEN VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA HER ŞEY!

Polonya’da Eğitim alma, gezi yapma ya da çalışma kararı aldıysanız eğer, mutlaka Polonya için vize alma süreci hakkında araştırma da yapmak durumundasınız. Polonya vize işlemleri ile ilgili işinize yarayacak bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyorum ve sıra geldi  Polonya C tipi Schengen vize işlemleri  hakkında bilmeniz gerekenlere…

polonya vizesi hakkındaPOLONYA VİZESİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

 Polonya vizesi hakkında  hazırladığım bilgilendirme yazılarının sonuncusunu Polonya Vizesi hakkında sıkça sorulan sorulara ayırmak istiyorum. Bu yazı VFS Global‘in resmi web sitesinden alınmıştır! Daha önce Polonya Schengen vizesi, Polonya D tipi ulusal vize ve Polonya vize randevusu alma işlemler hakkında yazdığım yazıları, bu yazının devamında bulabilirsiniz….

Polonya D tipi vize alma işlemleri hakkında bilmeniz gereken konuları detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştığım bu yazı umarım faydalı olacaktır. Bu süreçle ilgili aklınıza takılabilecek her konuda bizlere danışmaktan çekinmeyin. Polonya D tipi ulusal vize işlemleri konusunda aklınıza takılabilecek her türlü soruyu  SORU – CEVAP sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz.


Umarım Polonya D Tipi Vize İşlemleri Hakkında Her Şey başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, bu yazıyı aşağıdaki sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak edebilirsiniz.

Ender Taşhttps://www.polonyadayiz.com/
Polonya hakkında merak ettiği konularda yeterli bilgilere ulaşamayınca kendi sitesini açmaya karar veren ve elde ettiği bilgileri karşılık beklemeden insanlarla paylaşmayı amaç edinen bir gönüllüyüm 🙂 Polonya’da Yaşam, Eğitim, Gezi, Lehçe ve İngilizce gibi konularda merak ettiğiniz tüm konuları benimle paylaşabilirsiniz. Sizler de kendi bilgi ve tecrübelerinizi de yazıya dökerek bu gönüllülük hareketine katkıda bulunalirsiniz. Ayrıca Polonya genelinde her türlü konuda danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz. Ender Taş - Mechanical Engineer & Production Manager (Master Degree)

5 YORUM

  1. Merhabalar d calışma vizesi alacağız tek sorun askerlik erteleştirmiştik biteli 3 yıl oldu istenen evraklar da askerlik durum belgesi demiş e devletten gırıp baktım en kısa surede askerlik subesine gidinız yazıyor.. Ama polıs cevirmelerinde imza veriyorum sorun olmuyor.. Demek istediğim bu vize almama engel olurumu?

  2. bu vsf global ne ıse yarar anlamadım hıc yardımcı olmuyorlar her kısı degısık bılgı verıyor aksam olsun torba dolsun mısalı

  3. Merhabalar,
    Benim merak ettiğim, konsolosluk seçiminin neye göre yapıldığı? Vfs Global kendisi mi seçiyor bizim için yoksa biz istediğimize başvurabiliyor muyuz? Ve Vfs Global ile bu işlemler tam olarak ne kadar sürüyor? Ben Niğde’de ikamet ediyorum. Ankara’ya gidersem kalıcak yerim yok, konaklama masrafım olur ama İstanbul için bu geçerli değil. O yüzden soruyorum. Hızlı cevap alabilirsem çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

    • Merhabalar,

      Konsolosluk seçimi, ikametinizin bulunduğu şehre göre değişkenlik gösteriyor. Aşağıda ekledim link ve fotoğraf üzerinde de görebileceğiniz gibi, Niğde ilinde ikamet ettiğiniz için (haritada beyaz bölge) Polonya vize başvurunuzu Ankara veya Antalya’daki VFS Global başvuru merkezlerinde yapabilirsiniz. Ayrıca vize başvurunuzu yaptıktan sonra aynı şehirde beklemenize gerek yoktur. Vize başvurunuzu yaparken sizden adres istenecektir ve vereceğiniz adrese pasaportunuz gönderilecektir.

      Önemli Not: 2019 yılı itibariyle C tipi vize başvuruları yaklaşık 15-20 gün içerisinde sonuçlanırken; D tipi vize başvuruları 45-60 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

      Yetki Bölgesi:

      Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Harbiye, Altunizade İzmir, Gaziantep ve Trabzon şubelerimizden yaptığınız başvurular başkonsolosluk tarafından inceleneceği için sadece kırmızı bölgelerde ikamet eden veya okuyan kişilerin başvuruları kabul edilecektir. Beyaz bölge Ankara Büyükelçiliğinin yetki bölgesi olduğundan buralarda ikamet eden veya okuyan kişilerin Ankara ve Antalya şubelerimizden başvuru yapmaları gerekmektedir.

      Kaynak: http://www.vfsglobal.com/poland/turkey/National-Visa.html
      https://uploads.disquscdn.com/images/c5dcaab7f96786e48a4a0ae4b99b1a53a4bd4a618904020c405f3bb045988c21.jpg

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.

Danışmanlık Hizmetleri

Ücretli ve Ücretsiz Danışmanlık

Burs Veriyoruz!

2.000 Euro Polonya Eğitim Bursu Veriyoruz!

Üniversite Arama Motoru

Polonya Üniversiteleri Bir Arada...

En Çok Okunanlar