Polonya Forum

Polonya hakkında bilgi sahibi insanlar ile bilgi talep eden insanları bir araya getirmek, farklı bakış açılarına sahip insanların buluşmasını sağlayarak Polonya hakkında en doğru bilgi kaynağını sizlere sunmak istiyoruz...

  • Polonya’da Havacılık alanında iş bulma

    Gönderen Buğra Gökce tarih 16 Haziran 2025 saat 16:58

    Merhaba,

    Şuanda İstanbul Esenyurt Üniversitesi kabin hizmetleri son sınıf öğrencisiyim. Pracuj.pl üzerinden Polonya Varşova’da Welcome Airport Services Yer hizmetleri görevlisi ilanına başvurdum. Europass CV, İlkyardım sertifikam, B1 düzeyinde ingilizce bildiğime dair belgem, Havacılık alanında alanında katıldığım etkinliklerin belgeleri, sabıka kaydımın olmadığına dair lehçe ve ingilizce belgem, 9 aylık havacılık alanında iş deneyimim olmasına rağmen olumsuz dönüş aldım. Lehçe bilmiyorum, ancak açtıkları ilanda Lehçe dil gerekliliği gibi bir bilgi yoktu.

    Polonya’da bu şirketlerden nasıl olumlu dönüş alabilirim? Bu konuda ne yapmalıyım bana yardımcı olabilir misiniz? Orada çalışmayı gerçekten istiyorum. İlk kez yurtıdışına çıkacağım ve Polonya’da iş bulup orada yaşamayı istiyorum.

    Danışman Ekibi cevap verdi 1 yıl, 2 ay önce 2 Üye · 1 Cevap
  • 1 Cevap
  • Danışman Ekibi

    Moderator
    16 Haziran 2025 saat 17:09

    Merhabalar,

    Öncelikle gösterdiğiniz çaba ve detaylı başvuru süreci için sizi tebrik ederiz. Polonya’da çalışmak ve yaşamak istemeniz anlaşılır ve güzel bir hedef.

    Bizim uzmanlık alanımız eğitim danışmanlığı ve öğrenci vizesi süreçleriyle sınırlı olduğundan iş başvuruları ve işe alım süreçlerine doğrudan müdahil olamıyoruz. Ancak genel anlamda bazı başvuranların yaşadığı duruma benzer olarak aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmanız faydalı olabilir:

    Dil konusu:
    Her ne kadar ilanda Lehçe zorunluluğu açıkça belirtilmemiş olsa da, Polonya’da havalimanı ve yer hizmetleri gibi operasyonel pozisyonlarda Lehçe bilen adaylara öncelik verildiği sıkça görülür. Bu durum, müşteri iletişimi veya ekip koordinasyonu gibi sebeplerle içsel bir tercih olarak uygulanabiliyor.

    İlk başvuru sonucu moral bozmasın:
    Red almanız, yeterli olmadığınız anlamına gelmez. Polonya’da şirketlerin bir kısmı yurt dışından başvuranlara karşı daha temkinli davranabiliyor, özellikle çalışma izni süreçleri karmaşık olabileceği için. Dolayısıyla birden fazla başvuru yapmanız önerilir.

    Ne yapılabilir?

    • Eğer Polonya’da eğitim planınız varsa (örneğin İngilizce hazırlık veya lisans/yüksek lisans), öğrenci vizesiyle gelerek iş dünyasına içeriden adım atmak daha etkili olabilir. Bu süreçte yarı zamanlı işlerde Lehçe öğrenerek kendinizi gösterebilirsiniz. Polonya’daki şirketler her zaman vize, oturum veya çalışma izni gibi sorunu olmayan adayları önceliğe alırlar. Örneğin, alanınızla bağlantısı olması dolayısıyla Wroclaw Uluslararası Lojistik ve Transport Üniversitesinde eğitim almayı düşünebilirsiniz.

    • Europass CV’nizi sade, kısa ve pozisyona özel hale getirmek; motivasyon mektubu eklemek; LinkedIn üzerinden insan kaynakları ile bağlantıya geçmek de önemli stratejilerdendir.

Cevap vermek için giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Ücretsiz görüşme için giriş yapmalı veya ücretsiz üye olmalısınız

Zaten giriş yaptıysanız: Sağ alttaki sohbet balonu üzerinden bize hemen yazabilirsiniz.

Tüm iletişim, kayıt ve gizlilik için sitemizdeki sohbet balonu üzerinden yapılır. (Yapay Zeka + Danışman + Hızlı Yanıt).