Yeşil pasaport ile Polonya'da vize uzatmak gerekir mi?

En iyi Cevap
0
0

Merhabalar,

Dediğiniz gibi Oturum İzni almak 5-6 ayı bulan bir süreç. Dolayısıyla kızınızın izleyebileceği diğer birkaç yoldan bahsedeyim size…

Polonya’da yasal olarak kalabilmek için:

  1. Oturum İzni Alabilirsiniz. Ancak bu işlem uzun olduğu için tercih etmediniz. Ayrıca Oturum için Polonya’da Öğrenciler İçin Oturum İzni İşlemleri hakkındaki yazıma da bakabilirsiniz.
  2. Polonya’ya en yakın ülke olan Almanya’dan Polonya vize başvurusu yapabilirsiniz. Yani vizenizin bitimine birkaç hafta kala, Polonya’nın Almanya büyükelçiliğine gidebilir ve tekrar vize alabilirsiniz.
  3. Türkiye’ye giderek de yeni vize başvurusu yapabilirsiniz.

Normalde Yeşil Pasaport sahipleri, Polonya da dahil Schengen ülkelerinde 3 ay kalma hakkı elde eder. Daha sonrasında yine Schengen bölgesine girmek isterseniz eğer, Türkiye’de en az 6 ay kalmak durumundasınız. Ancak Polonya’da öğrenci iseniz ve yeşil pasaport sahibi iseniz, Türkiye’de 6 ay beklemek gibi bir zorunluluğunuz yoktur 🙂 Yani hiç beklemeden, sadece Türkiye’ye giriş-çıkış yapmanız yeterlidir. Bu ayrıcalık, sadece yeşil pasaport sahibi öğrenciler için geçerlidir. 

Ayrıca daha önce bu konu ile alakalı sorulmuş sorulara da göz atabilirsiniz:


Bizi sosyal ağlarda da takip etmeyi ihmal etmeyin 🙂

Facebook  // Twitter  //  Google+  //  Instagram  //  Pinterest

  • Bu yorum için yapabilirsin
Gösteriliyor. 1
Senin Cevabın
Misafir olarak soru sormak isterseniz, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz ya da yapabilirsiniz.
İsim*
E-mail*
Website