Polonya'da eş durumundan çalışma izni alınabilir mi?

En iyi Cevap
0
0

Merhabalar,

Polonya Çalışma İzni, kişiye özel verilen bir izindir. Dolayısıyla eşinizin izni, sadece eşinizin kullanabileceği bir izindir. Siz de çalışma izni almak istiyorsanız eğer, bireysel başvurunuzu yapmanız gerekecektir.

Polonya vatandaşı ile evli iseniz eğer, kendi adınıza aldığınız Oturum İzni sayesinde ayrıca çalışma izni başvurusu yapmanız gerekmez. Yani Polonya vatandaşı ile evlilik dolayısıyla alınan oturum izni, aynı zamanda çalışma izni yerine geçer 🙂

Polonya vatandaşı ile evlilikten dolayı, size ilk olarak 12 ay süreli Oturum İzni verilir. Sonraki Oturum izni başvurunuzda ise 24 ay süreli verilir genelde. Evliliğiniz eğer 3 yılını doldurdu ise ve Polonya’ da devamlı bir şekilde en az 2 yıl Oturum İzni aldıysanız eğer, Polonya Daimi Oturum İzni başvurusu hakkı kazanırsınız.


Bizi sosyal ağlarda da takip etmeyi ihmal etmeyin 🙂

Facebook  // Twitter  //  Google+  //  Instagram  //  Pinterest

  • Bu yorum için yapabilirsin
Gösteriliyor. 1
Senin Cevabın
Misafir olarak soru sormak isterseniz, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz ya da yapabilirsiniz.
İsim*
E-mail*
Website