Polonya turist vizesi ile oturum izni alma

Cevaplandı
0
0

İyi günler,

Öncelikle bilgilendirici paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Ben Türkiye’de öğretmenim ve kız arkadaşım Polonya’da. Normalde Türkiye’ye gelecekti ama son terör saldırıları engel oldu. Tek çare ya ben Polonya’ya gideceğim, ya da her şeyden vazgeçeceğiz. Polonya’ya turist vizesi ile gelip Oturum İzni için başvuru yapabilir miyim? Yoksa evlenmek işleri daha da kolaylaştırır mı? Benden ne gibi belgeler istenir?

  • Bu yorum için yapabilirsin
En iyi Cevap
0
0

Merhabalar,

Yazılarımı takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim, umarım yararlı oluyordur 🙂

Öncelikle Polonya’ya gelme kararınızı enine boyuna düşünmenizi tavsiye ederim. Bir öğretmen olarak görevinizi burada yapamayacağınızı bilmelisiniz. Tabi ki belirli eğitimlerden geçerek öğretmenlik yapabilirsiniz, ancak bu uzun bir süreç alacaktır.

Polonya’ya turist vizesi ile gelebilirsiniz, ancak Oturum İzni başvurusu yapamazsınız! Oturum İzni başvurusu; Polonya’da 3 aydan uzun ikamet etmek isteyen kişilere verilir. Dolayısıyla C Tipi Schengen Vizesi, yani turist vizesi ile gelirseniz eğer, başvurunuz kabul edilmeyecektir. Bunun yerine bahsettiğiniz gibi evlilik dolayısıyla Polonya’ya gelmeniz en kolay ve iyi yol olacaktır 🙂

Bu cevap içerisinde verdiğim linkleri kullanarak ne gibi belgelere ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz.

Umarım yeterli cevap verebilmişimdir. Aklınıza takılan soruları yazmaktan çekinmeyin lütfen 🙂


Bizi sosyal ağlarda da takip etmeyi ihmal etmeyin 🙂

Facebook  // Twitter  //  Google+  //  Instagram  //  Pinterest

  • Bu yorum için yapabilirsin
Gösteriliyor. 1
Senin Cevabın
Misafir olarak soru sormak isterseniz, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz ya da yapabilirsiniz.
İsim*
E-mail*
Website