Hangi vize türü için başvurmalıyım ve gereken belgeler nelerdir?

0
0

Polonya’ya gitmek istememin nedeni öncelikli olarak üniversite eğitimi (lisans/master). Bunun dışında Polonya’da çalışmak da istiyorum. İş bulma konusunda aceleci değilim ama bulabilirsem çok iyi olur. Dolayısıyla bu iki koşulu sağlayabileceğim bir vizeye ihtiyacım var ama hangisi olduğunu anlayamadım. VFS Global sitesinde hem C hem D tipi vizenin eğitim için geçerli olduğunu gördüm. Bunlardan hangisi için başvurmalıyım ve gerekli belgeler nelerdir? Vize ücretlerinden muaf olur muyum?

  • Bu yorum için yapabilirsin
0
0

Merhabalar,

Polonya’da Eğitim almak için ihtiyacınız olan vize türü; D Tipi Ulusal Vize’dir. Polonya D Tipi Ulusal Vize İşlemleri Hakkında Her Şey! başlıklı yazımdan, vize formunu doldurma ve gerekli belgeler ile alakalı tüm detaylara ulaşabilirsiniz 🙂

Lisans ya da Master eğitiminizi alırken, aynı zamanda kendiniz için Oturum İzni başvurusu yapmak durumundasınız. Oturum İzninizi aldıktan sonra ise, herhangi bir Çalışma İzni‘ne ihtiyaç duymadan çalışabilirsiniz 🙂

Özellikle de Lehçe bilginizin yeterli olmaması, iş bulma konusunda sizin için bir dezavantaj. Polonya’da Eğitim Almak İsteyenlere 10 Tavsiye başlıklı yazımda da belirttiğim gibi ve sizin de değindiğiniz gibi, iş bulma konusunda sabırlı olmanız gerekecek.

Umarım yeterli cevap verebilmişimdir 🙂 Aklınıza takılan soru olursa yazmaktan çekinmeyin lütfen.



Bizi sosyal ağlarda da takip etmeyi ihmal etmeyin 🙂

Facebook  // Twitter  //  Google+  //  Instagram  //  Pinterest

  • Bu yorum için yapabilirsin
Gösteriliyor. 1
Senin Cevabın
Misafir olarak soru sormak isterseniz, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz ya da yapabilirsiniz.
İsim*
E-mail*
Website