Dövizle askerlikten kimler yararlanabilir?

Cevaplandı
0
0

Dövizli askerlik için 3 sene işçi ya da işveren sıfatıyla yurtdışında çalışmak gerektiğini biliyorum. Üniversite eğitimi için oturum izni almışken iş bulup çalışırsam dövizli askerlik için gerekli olan süreden sayılır mı? Yoksa işçi ya da işveren olarak bulunduğuma dair bir oturum izni mi olması gerekiyor?

  • Bu yorum için yapabilirsin
En iyi Cevap
0
0

Merhabalar,

Dediğiniz gibi Dövizli askerlik için 3 sene işçi ya da işveren sıfatıyla yurtdışında çalışmanız gerekiyor. Polonya’da Üniversite eğitimi alırken çalışmaya başlarsanız eğer, dövizli askerlik için gerekli olan süreden sayılır. Yani Dövizle Askerlik 1000 Euro başlıklı yazımda da belirttiğim gereken belgeleri konsolosluğa sunmanız yeterlidir.

Bahsi geçen 1095 günlük süreyi kapsayacak şekilde sunulması gereken belgeler:

  • Kullanılmakta olunan pasaport/pasaportları ve işlem görmüş bütün sayfalarının 2 adet fotokopisi,
  • T.C. Nüfus Cüzdanı ve 2 adet fotokopisi,
  • Polonya makamlarından alınmış çalışma izinleri ve 2 adet fotokopisi, çalışma izni olmayan vatandaşların çalışma iznine ihtiyaçlarının olmamasını gerektiren belgeleri (Polonya vatandaşı ile evli olmak, Polonya vatandaşı olmak, Polonya’da süresiz oturum sahibi olmak, Polonya’da lisans üstü eğitim görmek ya da mezun olmak vs.),
  • Çalışmakta olduğu şirket ile yaptığı iş sözleşmeleri ve 2 adet fotokopisi
  • Oturum kartları (ya da oturum kartları kararları) ve 2 adet fotokopisi, yoksa gerektirmeyen belgesi (Vize vs.)
  • Polonya sigorta kurumu olan ZUS’tan vatandaşımız adına sigorta primlerinin ödendiğine dair belge (Bu belgenin Lehçe ismi “Pasek Wynagrodzen” ya da “Pasek Płacowy“),
  • 15 PLN posta bedeli ücreti.


Bizi sosyal ağlarda da takip etmeyi ihmal etmeyin 🙂

Facebook  // Twitter  //  Google+  //  Instagram  //  Pinterest

  • Bu yorum için yapabilirsin
Gösteriliyor. 1
Senin Cevabın
Misafir olarak soru sormak isterseniz, aşağıdaki formu doldurabilirsiniz ya da yapabilirsiniz.
İsim*
E-mail*
Website